Orders

Returns

Retourneren


Daily2you biedt retourzendingen aan binnen de wettelijke norm van 14 dagen na ontvangst. Alle retour producten worden door Daily2you bij onze klanten opgehaald. Het retourproces moet voldoen aan het volgende retourbeleid.


Retourbeleid


Als je een product wilt retouren kan dat binnen 14 dagen na ontvangst. De geselecteerde producten worden nadat er een retouraanvraag is geplaatst opgehaald door een Daily Driver op de door jou gekozen datum en tijd.


Hoe maak je een retouraanvraag aan?

In de Daily2you App, klik je op de “more” optie (3 puntjes rechts onderaan het scherm). Klik vervolgens op de optie “orders”. Zoek de bestelling die je wilt retouren.


Selecteer “retouraanvraag maken” en kies een reden van retour. Kies een datum en tijd die je schikt wanneer de Daily Driver het bij je kan ophalen.


Verpak het pakket zorgvuldig in om beschadiging te voorkomen. Volg het beleid van de desbetreffende winkel. (lees voorwaarden, onderaan deze pagina)


Print vervolgens het retourformulier uit en plak deze op het pakket met de QR-code duidelijk zichtbaar. Deze zal de Daily Driver moeten scannen bij aankomst.


Zodra de retouraanvraag is aangemaakt zul je van ons een e-mail ontvangen met een Track & Trace code.


Niet tevreden met je bestelling?

Als je niet tevreden bent met je bestelling kun je deze retourneren. Bekijk de voorwaarden op de website van de desbetreffende winkel in wat voor staat je een item nog kan retourneren (i.v.m. verzegeling, hygiëne strips, etc.)(lees voorwaarden, onderaan pagina). Je zult dan bezorgkosten moeten betalen.


Is jouw bestelling beschadigd of defect bij ontvangst?


Als de bestelling beschadigd of defect is bij ontvangst kun je op dezelfde manier een retouraanvraag maken. Je kunt dit aangeven bij “reden van retour”. Je zult dan geen bezorgkosten hoeven te betalen.


Wil je meerdere producten van verschillende winkels retourneren?


Als je meerdere producten wilt retourneren van verschillende winkels zal de klant in de Daily2you App aparte retour aanvragen moeten maken bij de desbetreffende winkels. Het product(en) zal per winkel apart moeten worden verpakt. Onze Daily Driver zal elke complete retouraanvraag meenemen (tenzij deze niet in de juiste staat is; lees voorwaarden, onderaan pagina).


Kosten


Als je een item(s) retourneert, betaal je standaard € 3,95 bezorgkosten. Omdat Daily2you een eigen bezorgservice heeft halen we dit bij jou thuis op.


Als je een SMART Member bent zul je geen retourkosten hoeven te betalen. Dit wordt namelijk gedekt door het abonnement.


Als je een item retourneert wat beschadigd of defect was bij ontvangst zul je geen bezorgkosten hoeven te betalen. Daily2you komt dit bij je thuis ophalen.


(hoe gaan mensen bewijzen dat het product kapot of defect is aangekomen?)


Annulering van retouraanvraag of verkeerde items geselecteerd

Als je de retouraanvraag wilt annuleren kun je dat gemakkelijk in de Daily2you App doen. Probeer dit zo spoedig mogelijk te doen zodat de Daily Driver niet voor niets voor je deur staat.


Heb je de verkeerde items geselecteerd bij je retouraanvraag of ben je iets vergeten toe te voegen? Annuleer dan de retouraanvraag en maak dan een nieuwe aan.


Voorwaarden


Omdat Daily2you geen eigen assortiment bezit, kan Daily2you geen specifieke voorwaarden hanteren voor de staat van het product bij een retouraanvraag en is daarom niet aansprakelijk bij weigering van de retour producten.


Bekijk per winkel hoe en wanneer een product geretourneerd kan worden.


Verpak de artikelen zorgvuldig om schade te voorkomen en volgens het beleid van de desbetreffende winkel. Daily2you is niet aansprakelijk voor schade aan het product. De klant is verantwoordelijk voor de retourartikelen totdat de winkel de producten heeft ontvangen.


We adviseren jou en de winkelier de bestellingen goed in te pakken om schade tijdens transport te voorkomen.


Als het pakket te los wordt verpakt, als er veel beweging in de doos zit of een fragiel item niet goed wordt beschermd dan is Daily2you daar niet aansprakelijk voor.


Daily2you zal het pakket niet meenemen als de Daily Driver ziet en vindt dat dit niet naar behoren is ingepakt en/of niet in staat is om getransporteerd te worden (open of beschadigde tas of doos, etc.).